Kurs på Berghs School of Communication - Social video

Comment

Kurs på Berghs School of Communication - Social video

Jag har gått en 3-dagars kurs i Social video på Berghs School of Communication. Kursen var väldigt bra, en del kunde jag redan men kände ändå att jag fick en hel del ny kunskap.

Jag försöker alltid att vidareutveckla mig både inom foto & film, men också hur man når ut på på bästa sätt på sociala medier med sitt material. Den kunskapen hoppas jag kunna dela med mig av till mina uppdragsgivare så deras rörliga material får den spridning som den förtjänar. 

Min nybörjarkurs Film för sociala medier går igenom hur man filmar och klipper med sin iPhone eller iPad. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att göra film för sina sociala medier. Jag funderar nu på att göra en fortsättningskurs för att lära ut hur man når ut med sin film man gjort. Är det något som ni som gått kursen skulle vara intresserade av?

Comment

Comment

Hemma hos By Pilstrand

Madeleine Pilstrand älskar gamla saker med historia, och det syns i hennes hem! Hon gör också fina kreationer för håret, sk coiffer. Kolla in hennes hemsida: www.bypilstrand.se

Jag gjorde ett hemma hos-reportage för Hemmalivs räkning och när jag ändå var där så passade vi på att göra en lite reklamfilm för By Pilstrand :-)

Comment

Vinnarna i Bröllopstävlingen!

Comment

Vinnarna i Bröllopstävlingen!

Jag har gråtit, jag har skrattat och jag har älskat alla fina tävlingsbidrag som kommit in! Om jag bara kunde så skulle ni alla få vinna, men ni är ju ändå vinnare! Tänk vilka underbara bröllop ni kommer att ha!

TACK till alla som varit med och tävlat!

För några år sedan en sommar hyrde vi ett hus på Öland. På cykelavstånd låg Borgholms slottsruin. Vilket ställe! Jag strosade runt där och tänkte att det skulle vara väldigt roligt att någon gång kanske få föreviga ett bröllop där.

När H & E som träffades på Tinder(!!) 2015 skickade in sitt tävlingsbidrag så hoppade jag till! Dom ska gifta sig i Borgholms slottsruin!! Vigseln kommer att ske uppe i ett runt stentorn (Jungfrutornet) under bar himmel med utsikt över Kalmarsund. Och festen sker i ett av slottets stora salar där kungligheter haft sina fester hundratals år tidigare tillsammans med ca 60 st nära och kära. 

Bruden är uppvuxen på Öland i en gammal herrgård med stor blommande fruktträdgård och massor av djur och syskon. I herrgården kommer hon och tärnorna att göra sig iordning.

Tema kommer gå i vitt, guld, glitter och lite rosa. Massvis av vita heliumballonger och konfettikanoner med guldglitter. Blommorna kommer att vara huvudsak pioner och massor av grönt.

En brudklänning med ett tyllsläp och spetsklätt liv. De fyra brudtärnorna kommer ha rosa hellånga klänningar med gulddetaljer från Ida Sjöstedt. De kommer ha två små maränger till näbbar och en bestman som ser ut som Zlatan!! Brudgummen kommer ha en marinblå kostym från Tiger of Sweden. 

Visst låter det som en dröm!?

Comment

Anaga & Fredriks bengaliska bröllop

Comment

Anaga & Fredriks bengaliska bröllop

I november så var jag second shooter åt fotografmissjeni.se Vi både fotade och filmade hela dagen. Jag filmade mest så jag har inte så mycket bilder att visa upp.
Det här var bland det roligaste bröllop jag varit på! Det var mycket av allt; mat, skratt & dans!
Jag satte ihop en väldigt kort film, 12 timmar sammanfattat på 1 min... Valde en hiphoplåt för det spelades väldigt mycket sådan musik på festen! :-) Enjoy

Anaga & Fredriks bengali wedding was so much fun! It was a lot of laughter, food & dance! And hiphop! :-)

Comment

DIY - Bröllop med ett tema

Comment

DIY - Bröllop med ett tema

Just nu är det nog många som sitter och planerar sina bröllop. Vilken fotograf ska man ha? Brudbukett, catering, brudklänning, kyrka eller borgerlig vigsel, vigselringar? Många frågor och funderingar blir det.

När det kommer till dekorationer och dukningen så kan man verkligen göra mycket själv. Och är man som jag som är lite åt det pyssliga hållet så är det helt klart värt att göra det själv. Att ha ett tema för sitt bröllop gör det också lättare att göra och planera allt med en röd tråd.
Ett superbra tips är också att dra ihop ett gäng andra skapande själar som också ska vara gäster på bröllopet och ha en pysselkväll ihop, med lite gott i glasen och lite tilltugg blir det supermysigt!

Här kommer några tips från mig och stylisten Linda Hellevik (lindamariehellevik.se). I nr 2, 2016 i 101 nya idéer hade vi med ett reportage om att göra sina egna dekorationer och dukning med hjälp av loppisfynd, grönt från naturen och egengjort pyssel. 

DIY! With fleamarket finds, greenery from nature and craft things yourself you can do amazing decorations for your own wedding. 

Comment

Företagsporträtt på plats hos Kanter Advokatbyrå

Comment

Företagsporträtt på plats hos Kanter Advokatbyrå

Kanter Advokatbyrå ville ha sina personalporträtt tagna på sitt kontor i Stockholm. Och det tycker inte jag var en dum idé eftersom dom har det väldigt fint där med stora fönster, högt i tak och många vackra designmöbler.

Jag fotade helt i naturligt ljus, det funkar bra när man har så pass bra ljusinsläpp. Levande och avslappnade porträtt där varje anställd får fram sin personlighet var önskemålet. Jag levererar också alltid mina bilder i både färg o svartvitt. Högupplöst för tryck och lågupplöst för webben ingår också. Ca 28 anställda på Kanter, men här visar jag bara ett litet urval.

Jag fotade deras interiör också, det är så roligt att fota sådant när man som jag har ett intresse för inredning och design.

Comment

Comment

Formex 2017

I helgen var jag på Formex och hämtade inspiration. Det fanns så mycket fin design och tur är att man inte kan handla minsta lilla grej för då hade bankkontot varit tomt idag! ;-) 

Hade "bara" min mobiltelefon med mig men med den så både filmade jag och klippte ihop en liten film från dagen. 

Comment

Photo shoot in the Canary Islands

Comment

Photo shoot in the Canary Islands

When I was in the Canary Islands last year I had a photo shoot with My who recently had moved there from Sweden.

One our before sunset (my favorite time of the day) we took some pictures for her portfolio. We had a really fun time! And after we went for some food and wine, a perfect ending of a perfect day!

Comment

Logga, hemsida, porträtt o matfoto till Skapa Balans

Comment

Logga, hemsida, porträtt o matfoto till Skapa Balans

Vad ska man egentligen äta till mellanmål? Jag har extremt dålig fantasi och klämmer oftast i mig en banan eller ett äpple.

Skapa Balans varierande mellanmålstips är verkligen lätta och supergoda! Ja, självklart så smakade jag på alla mellisar när jag fotade dom! :-)

Och så designade jag en liten mellanmålsfolder också, och gjorde loggan o hemsidan, och fotade Camilla som driver Skapa Balans... Varför bara göra en sak lixom ;-) #bredkompetens
Kolla in mellanmålen här: issuu.com/skapabalans/docs/mellis_skapabalans
Och hemsidan här: www.skapabalans.se

skapabalans_webb-1019.jpg

Comment

Hot chocolate with marshmallows

Comment

Hot chocolate with marshmallows

When I was a kid and had been out all day playing in the snow my grandma use to make me hot chocolate. Frozen toes and fingers soon got warm of the hot chocolate and fire in the old kitchen wood stove. Oh sweet childhood memories...

It's been freezing cold here in Sweden for a couple of days. In my studio there was quite cold too... Here is a little behind the scene video of how I'm styling for this shoot.

Hope you enjoy it :-)

Comment

Our trip to Italy

Comment

Our trip to Italy

Ibland, inte så ofta, så händer det att man får lite tid över för egna projekt. I somras var vi några familjer som hyrde hus tillsammans i Italien. Jag har satt ihop en liten film från vår resa.
Filmat med Canon Mark III, iPhone 5S och GoPro Hero 4 Black

Sometimes, not so often, I get some time over for personal projects. This summer we were a couple of families who rented a house in Italy together. I have put together a little film about our trip.
Filmed with Canon Mark III, iPhone 5S and GoPro Hero 4 Black

Comment

Comment

Handla för Eskilstuna

Ett projekt där jag gjort 5 st filmer för Handla För Eskilstuna. Se alla filmerna på: facebook.com/HandlaforEskilstuna

Det finns många goda skäl att handla på hemmaplan!
• du bidrar till en levande stad
• du ger fler i din kommun jobb
• du hjälper till att öka utbud av fler butiker och mer service
• du bidrar med mer skatteintäkter och därmed mer pengar till välfärden
• du minskar påverkan på miljön genom att inte ta bilen till annan ort
Tuna Park, ICA Maxi Stormarknad, Eskilstuna Innerstad, Folkesta Handel, Torshälla och Gamla Staden Eskilstuna. "Handla för Eskilstuna" är en del av Affärsplan Eskilstuna.

Comment