Viewing entries in
Bröllop/Weddings

Wedding Marlene & Cristian

Comment

Wedding Marlene & Cristian

I've decided to take a break from wedding photography/film. I don't know for how long.

My last wedding was in February and what a sweet way to say goodbye to wedding photography with these two love birds. Thank you Marlene and Cristian for a day filled with love and laughter <3

Comment

Wedding Moa & Jonas at Vidbynäs

Comment

Wedding Moa & Jonas at Vidbynäs

Moa and Jonas was so cute together, you could really feel the respect and love they had for each other. The wedding was held at Vidbynäs Gård och Konferens and when the time came to take the portraits it rained. But Vidbynäs has the best plan B, the attic!!

Moa_Jonas_WEB_COLOR-1203.jpg
Moa_Jonas_WEB_COLOR-1188.jpg

Comment

Bröllopsfotograf Öland - Hanna + Emir - bröllopsfilm

Comment

Bröllopsfotograf Öland - Hanna + Emir - bröllopsfilm

Hanna och Emir gifte sig i Borgholms slottsruin på Öland. Jag var med hela dagen, från förberedelserna på den Öländska herrgården som är Hannas barndomshem och en bit in på festen. En dag på slottet som blev alldeles alldeles underbar... <3

Hanna and Emir got married at Borgholms (castle) slottsruin at the beautiful island Öland in Sweden.

Comment

Vinnarna i Bröllopstävlingen!

Comment

Vinnarna i Bröllopstävlingen!

Jag har gråtit, jag har skrattat och jag har älskat alla fina tävlingsbidrag som kommit in! Om jag bara kunde så skulle ni alla få vinna, men ni är ju ändå vinnare! Tänk vilka underbara bröllop ni kommer att ha!

TACK till alla som varit med och tävlat!

För några år sedan en sommar hyrde vi ett hus på Öland. På cykelavstånd låg Borgholms slottsruin. Vilket ställe! Jag strosade runt där och tänkte att det skulle vara väldigt roligt att någon gång kanske få föreviga ett bröllop där.

När H & E som träffades på Tinder(!!) 2015 skickade in sitt tävlingsbidrag så hoppade jag till! Dom ska gifta sig i Borgholms slottsruin!! Vigseln kommer att ske uppe i ett runt stentorn (Jungfrutornet) under bar himmel med utsikt över Kalmarsund. Och festen sker i ett av slottets stora salar där kungligheter haft sina fester hundratals år tidigare tillsammans med ca 60 st nära och kära. 

Bruden är uppvuxen på Öland i en gammal herrgård med stor blommande fruktträdgård och massor av djur och syskon. I herrgården kommer hon och tärnorna att göra sig iordning.

Tema kommer gå i vitt, guld, glitter och lite rosa. Massvis av vita heliumballonger och konfettikanoner med guldglitter. Blommorna kommer att vara huvudsak pioner och massor av grönt.

En brudklänning med ett tyllsläp och spetsklätt liv. De fyra brudtärnorna kommer ha rosa hellånga klänningar med gulddetaljer från Ida Sjöstedt. De kommer ha två små maränger till näbbar och en bestman som ser ut som Zlatan!! Brudgummen kommer ha en marinblå kostym från Tiger of Sweden. 

Visst låter det som en dröm!?

Comment

Anaga & Fredriks bengaliska bröllop

Comment

Anaga & Fredriks bengaliska bröllop

I november så var jag second shooter åt fotografmissjeni.se Vi både fotade och filmade hela dagen. Jag filmade mest så jag har inte så mycket bilder att visa upp.
Det här var bland det roligaste bröllop jag varit på! Det var mycket av allt; mat, skratt & dans!
Jag satte ihop en väldigt kort film, 12 timmar sammanfattat på 1 min... Valde en hiphoplåt för det spelades väldigt mycket sådan musik på festen! :-) Enjoy

Anaga & Fredriks bengali wedding was so much fun! It was a lot of laughter, food & dance! And hiphop! :-)

Comment

DIY - Bröllop med ett tema

Comment

DIY - Bröllop med ett tema

Just nu är det nog många som sitter och planerar sina bröllop. Vilken fotograf ska man ha? Brudbukett, catering, brudklänning, kyrka eller borgerlig vigsel, vigselringar? Många frågor och funderingar blir det.

När det kommer till dekorationer och dukningen så kan man verkligen göra mycket själv. Och är man som jag som är lite åt det pyssliga hållet så är det helt klart värt att göra det själv. Att ha ett tema för sitt bröllop gör det också lättare att göra och planera allt med en röd tråd.
Ett superbra tips är också att dra ihop ett gäng andra skapande själar som också ska vara gäster på bröllopet och ha en pysselkväll ihop, med lite gott i glasen och lite tilltugg blir det supermysigt!

Här kommer några tips från mig och stylisten Linda Hellevik (lindamariehellevik.se). I nr 2, 2016 i 101 nya idéer hade vi med ett reportage om att göra sina egna dekorationer och dukning med hjälp av loppisfynd, grönt från naturen och egengjort pyssel. 

DIY! With fleamarket finds, greenery from nature and craft things yourself you can do amazing decorations for your own wedding. 

Comment

Boxar för bröllop - Boxes for weddings

Comment

Boxar för bröllop - Boxes for weddings

Jag letar alltid efter fina boxar att leverera bilder och USB-minnen till mina bröllopspar. Dom glittriga boxarna kommer från Lagerhaus, en av mina favoritbutiker! :-) Nästan alla mina brudpar får olika, beroende på hur många jag får tag i osv.
Dom andra boxarna har jag köpt på Etsy! Varning! På Etsy kan man bli kvar i timmar!! Så mycket fint har dom där! Jag köpte tex min brudklänning där!! :-)

I always look for beautiful boxes to deliver prints and flash memories to my wedding couples.
These boxes comes from Lagerhaus and Etsy.
I looove Etsy! I bought my wedding dress there!! :-)

 

Comment

Bröllopsfotograf i Mariefred - Erica & David

Comment

Bröllopsfotograf i Mariefred - Erica & David

I september så fotade jag Erica & Davids bröllop i Mariefred. Förberedelserna ägde rum i Gripsholms Värdshus och festen hölls på Slottspaviljongen. Bröllopsporträtten tog vi bla i Hjorthagen och i omgivningarna vid Gripsholms slott. Vigseln skedde i vackra Mariefreds kyrka.

Det var en superfin dag med mycket skratt och kärlek som avslutades med en fest med riktigt mycket drag i :-)

--

Erica & David got married in the beautiful little town Mariefred in Sweden. I was booked all day and it was a fun day with a lot of laughter and love and a party with dance and all smiley faces :-)

The reception was held at Slottspaviljongen and the hotel the bridal couple stayed at is Gripsholms Värdshus. The ceremony was in the beautiful Mariefreds Church. The portraits was taken in the surrondings of Mariefred and the castle Gripsholms Slott.

Comment

Bröllop på Strand - Annie & Tobias

Comment

Bröllop på Strand - Annie & Tobias

Annie & Tobias gifte sig på Strand som ligger mellan Eskilstuna och Strängnäs. En underbart fin utomhusvigsel och middag och fest i en rustik gammal lada. En toppendag helt enkelt med otroligt mycket skratt, känslor, tårar och kärlek!

Comment

Comment

Bröllop av MayaLee Photography

Jag älskar att fota och filma bröllop. Jag har gjort en liten film som jag hoppas återspeglar min stil och vad jag vill förmedla med mina bilder och film, känsla, värme, glädje och ärlighet.

I love to photograph and film weddings. I've made a wedding showreel that I hope reflects what I want to communicate, emotions, warmth, joy and honesty.

The first clips are from Erika Gerdemarks workshop www.gerdemark.se Blommor @norrgardblomsterdekorator Hår & makeup @beautybytilde Brudklänning @beyondretroswe Fluga @fridahaugbak Modeller @mariettesvensson & Tobias

Comment

Comment

Bröllop i Italien

Den 17 - 25 juli 2016 kommer jag att vara i Italien, i området mellan Rom och Florens. Vill ni ha era porträtt tagna eller vill ni ha ert bröllop dokumenterat och befinner er i området? Det är bara att ni hör av er! P.S Självklart går det att boka mig andra datum också! :-)

Between July 17 - 25 2016 I will be in Italy. I know, lucky me, right?!!! Do you want a portrait session or your wedding documented? I will be in the area between Rome and Florence. Give me a shout if you are interested :-)

image.jpg

Comment

Bröllop på Mälsåkers slott

Comment

Bröllop på Mälsåkers slott

Jag har aldrig drömt om att gifta mig, aldrig drömt om brudklänningar och brudbuketter. Missförstå mig rätt, jag är en obotlig romantiker men inte när det kommer till mig själv bara! Konstigt!? Ja kanske det! :-) 

Däremot så har jag drömt om slottsfester! Prinsessdrömmar... Kollar man mina teckningar från när jag var sisådär 5 år så var det bara prinsessor, med helt underbara klänningar!
Jag och min kusin drömde och pratade om slottsfester en bra bit upp i tonåren. Vi bestämde att den som blev rik först skulle ha en 3-dagars lång fest, och den skulle innehålla långa middagar, maskerader och disco!
Nu har väl ingen av oss blivit direkt rika för någon slottsfest har ingen av oss haft, ännu!

Men en riktigt coolt bröllop och slottsfest på Mälsåker fick jag vara med om på Maria & Pers stora dag! (Ni fattar att jag har världens bästa jobb va?!) 
Förberedelserna ägde rum på Gripsholms Värdshus, ett riktigt fint ställe i Mariefred.

Ja, och så både filmade och fotade jag hela alltihopa!

Comment

Alexandra & Stellans bröllop på Kungsbyn i Västerås

Comment

Alexandra & Stellans bröllop på Kungsbyn i Västerås

Det var så varmt den där dagen. Över 30 grader i skuggan. Kan inte förstår hur Alexandra och Stellan kunde se så snygga och svala ut hela dagen!? Själv hinkade jag i mig litervis med vatten, svettades ut mer än jag fick i mig och högröd i ansiktet sprang jag omkring och fotade och filmade deras stora dag.

Bilder från dagen kommer i ett senare blogginlägg, här kommer deras bröllopsfilm.

Comment