Inredning.1 Comment

Gör det själv!

Inredning.1 Comment

Så fort hösten börjar närma sig blir jag pysselsugen! Det finns något väldigt tillfredsställande och harmoniskt att sitta inne och kura, att få vara kreativ och använda sina händer. När kvällarna börjar bli mörka tidigt så plockar jag fram mina ljus och fyller på teförrådet.

Ett lätt och billigt pyssel är att göra ljusstakar och ljuslyktor av gamla kaffekoppar. Jag fyndade min kaffeservis på loppis och köpte hylsor för antikljus och vaxade vekar på Panduro.

Använd superlim för att sätta ihop koppar, fat och hylsa till ljusstaken. Till ljuslyktan kan man antingen köpa gjutmassa eller göra som jag gjorde, smälta värmeljus i ett vattenbad och sedan hälla det i kaffekoppen och sätta i en vaxad veke. Både ljusstaken och ljuslyktan är också perfekta som gå-bort-present.

Kaffekopparna och faten fyndades på Pingstkyrkans loppis för endast 40 kr för 8 delar. Pelarbordet kommer från samma ställe och kostade 70 kr. Fåtöljen kommer från Åhléns och kudden och den rosa tekoppen kommer från Indiska. Affischen kommer från Fotografiska museet.

Tapeten är från Laura Ashley