Jag och min dotter har bakat syltkakor. Mest bakade vi för att hon skulle få äta kakdeg… För, nu citerar jag min dotter: “jag har aaaaaldrig ätit kakdeg i hela mitt liv!”. Slut citat. :-D
Den fina gamla plåtburken kommer från Mona på Lyckebo, kolla in hos henne om ni har vägarna förbi eller gå in på hennes hemsida (hon har webshop också).

Receptet kommer så klart från Leila Lindholm (Leila bakar), vem annars ;-)

Ingredienser

5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)

Gör så här
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Välj din egen smaksättning till kakorna

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite sylt.
4. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg
Tips
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

My daughter and I have baked cookies with strawberry jam. Mostly because so she could eat cookie dough… Because she said that she “neeever been eating cookie dough in her whole entire life!” :-D





[© MayaLee Photography]

5 Comments